Grote probleem van Standard onthuld: "Het is tragisch"

Grote probleem van Standard onthuld:
Maandag 26 februari 2018 - 19:50   I   door Redactie

Standard kon gisteren niet winnen van Club Brugge. De Rouches hadden die drie punten nochtans wel broodnodig in de strijd om Play-Off 1. Nu wordt het nog twee speeldagen nagelbijten voor de club uit Luik. Play-Off 2 met dit spelerspotentieel zou eigenlijk niet mogen. Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, analyseert het grillige Standard en komt tot vaststellingen.

Geen efficiëntie

"Standard is de allerindividuele expressie van de allerindividuele emotie. Junior, Polo, Mehdi: ze weten van zichzelf dat ze zó goed zijn, dat hun ego met hen op de loop gaat. Dan gaat Carcela overdrijven in zijn raids (en loopt hij op de muur van verdedigers), doet Mpoku één buitenkantje rechts te veel (en is de pass onzuiver), of doet Edmilson een opwippertje aan de zijlijn waarna hij als een vedette achteloos in de grond spuwt en zijn blik afwendt van de actie", aldus Keygnaert.

"Standard vindt de efficiëntie niet tussen het artistieke en de zelfgenoegzaamheid", vervolgt Keygnaert. "Gevolg: carpe diem, pluk de dag, 't kan vriezen, 't kan dooien. A la bonheur, we zien wel waar we uitkomen. Nu eens op de Heizel, dan weer in play-off 2. Tragisch, eigenlijk."

Geen logica

"'Ongelooflijk wat mijn ploeg presteerde tegen de autoritaire leider in België', analyseerde Sá Pinto. 'Ik kan alleen maar fier zijn op mijn spelers. Hun prestatie had moeten volstaan voor de overwinning.' Maar dat is het 'm net - de resultaten van deze ploeg volgen geen logica."

Poll: Denk jij dat een andere coach betere resultaten zou halen met Standard?

TAGS  I  Standard  I   Keygnaert

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024