'KRC Genk bereikt akkoord over supertransfer van 20 miljoen'

'KRC Genk bereikt akkoord over supertransfer van 20 miljoen'
Zondag 16 juni 2019 - 18:00   I   door Redactie

Ruslan Malinovskyi wil weg bij KRC Genk. De Oekraïner heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar het Italiaanse Atalanta. Eén probleem: voorlopig lijkt Genk nog dwars te liggen.

Aanvankelijk wilde Genk niet met Atalanta onderhandelen over een transfer van Malinovskyi, maar ondertussen is een delegatie van de Italiaanse club naar ons land afgereisd. Het is Atalanta, dat straks Champions League speelt, menens om Malinovskyi aan boord te halen.

"Een handvol clubs uit Italië, Portugal en Engeland benaderde Genk al voor een bod op de Oekraïense middenvelder. Zijn voorkeur lijkt uit te gaan naar Atalanta. De Italianen boden al tot 12 miljoen euro, maar Genk houdt voorlopig vast aan de vraagprijs van 20 miljoen", schrijft Het Nieuwsblad.

Atalanta wil prijs drukken

"De Limburgers boden hem ook een nieuw contract en forse loonsverhoging aan, om hem nog een jaar langer te houden, maar die boot houdt Malinovskyi af. Een delegatie van Atalanta is al naar Genk afgereisd om een akkoord/compromis (zo'n 15 miljoen plus bonussen) uit de brand te slepen", besluit de krant.

Update 16/6 - 18:00

Volgens verschillende Italiaanse bronnen zouden Genk en Atalanta een akkoord bereikt hebben over de transfer van Malinovskyi. De Oekraïner zou uiteindelijk voor een bedrag van om en bij de 20 miljoen euro de overstap naar de Serie A maken. Officieel is dat nieuws echter nog niet.

Als er eerstdaags witte rook volgt in het dossier en Malinovskyi effectief voor 20 miljoen vertrekt, is er sprake van een eerste supertransfer bij Genk. De Limburgers zullen sowieso flinke winst maken op de speler die ze in de zomer van 2017 definitief overnamen van Shakhtar Donetsk.

Poll: Is Malinovskyi 20 miljoen euro bedrag waard?

TAGS  I  KRC Genk  I  Atalanta

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024