Ivan De Witte haalt verrassend zwaar uit: "Ik heb een soort afgrijzen"

Ivan De Witte haalt verrassend zwaar uit:
Maandag 19 april 2021 - 13:30   I   door Redactie

AA Gent won op de laatste speeldag van de reguliere competitie met 2-7 op het veld van Zulte Waregem, maar ondanks die monsterscore was de maandag van voorzitter Ivan De Witte toch verpest.

En dat had alles te maken met het nieuws dat twaalf Europese topclubs een Superleague willen oprichten. Een nieuwe gesloten competitie, een soort van alternatieve Champions League, met enkel de absolute Europese elite. Van Barcelona en Real Madrid over Juventus en Inter tot Liverpool en Manchester City.

Op Radio Eén ging De Witte volledig los. Zij het wel in eigen naam. "Wij hebben in de Champions League gespeeld en in de Europa League. Dat heeft zijn charme en is veel meer dan het puur sportieve. Als dat nu gedegradeerd wordt, dan moet je de vraag stellen: is het dat allemaal nog wel waard?"

"Ik vind dat de criticasters en fans gelijk hebben. In België is die tendens van clubs in handen van buitenlandse eigenaars ook al een tijdje bezig hé, laten we eerlijk zijn. Dat leidt tot een vervreemding van de basis, zoals de supporters, en een suprematie van de financiële middelen waardoor het pure sportieve naar de achtergrond wordt gedrukt."

Aanslag op het voetbal

"Ik vind dit dus een aanslag op de natuur van het voetbal en ook op de maatschappelijke aanvaardbaarheid van een aantal zaken. Dat vers geld gaat voor een groot deel naar de spelers. Oké, het zijn artiesten maar zo gaat het de spuigaten uitlopen en een boemerang worden die zich tegen het voetbal zal keren."

"Er komt op een punt waarop de maatschappij dit niet meer zal aanvaarden", besluit De Witte die ook nog aanstipte dat hij het jammer vond dat de Belgische bond zich op de achtergrond hield. "Ik sluit mij volledig aan bij wat de Nederlandse bond heeft gezegd. Er werd een soort afgrijzen uitgedrukt door hen en dat deed het bij mij ook."

Ondertussen heeft de Belgische bond wel een statement uitgestuurd. Tégen de Super League welteverstaan.

Poll: Heeft De Witte gelijk met zijn statement?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024