Antwerp-preses Gheysens houdt zich niet meer in en valt Club Brugge verder aan

Antwerp-preses Gheysens houdt zich niet meer in en valt Club Brugge verder aan
Woensdag 07 juli 2021 - 14:30   I   door Redactie

Je hebt ambitieus, je hebt zéér ambitieus en dan heb je Antwerp. In de drang om de koppositie van Club Brugge aan te vallen tovert voorzitter Paul Gheysens het ene miljoen achter het andere tevoorschijn.

Letterlijk, want Het Nieuwsblad weet dat er recent nog maar eens een kapitaalsverhoging is doorgevoerd. Volgens de krant pompte voorzitter Paul Gheysens op 29 juni namelijk nog eens 8 miljoen euro extra in de club. Bedoeld om verder in het sportieve te investeren.

"Daarmee staat het geïnvesteerde bedrag sinds januari 2017 op bijna 48 miljoen euro", klinkt het. "De vroegere Financial Fair Play-regel legde een beperking op, waardoor er niet meer dan 30 miljoen euro in drie jaar tijd aan kapitaalsverhogingen mocht worden doorgevoerd."

Maar dat geldt nu niet meer. "Die regel werd vorig seizoen door de coronacrisis uit het bondsreglement geschrapt. Gheysens profiteerde dus van het gunstige regime om RAFC op de voorlaatste dag van het vorige voetbalseizoen kapitaalkrachtiger te maken."

Mercato

"Dat is er ook aan te zien deze mercato", klinkt het als besluit. "Met de komst van Michael Frey, Jelle Bataille, Björn Engels en recordtransfer Michel-Ange Balikwisha trok Antwerp deze zomer al verschillende keren de geldbuidel open."

Poll: Moet Club Brugge zich bedreigd voelen door Antwerp?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024