8 Belgische toptalenten die nieuwe generatie Rode Duivels kunnen kleuren

8 Belgische toptalenten die nieuwe generatie Rode Duivels kunnen kleuren
Dinsdag 17 juli 2018 - 11:30   I  

De Rode Duivels lieten zich op het WK in Rusland zien aan de wereld. Ze pakten een bronzen medaille en tekenden voor de beste prestatie ooit in de geschiedenis van onze nationale ploeg. Maar… Wat nu: staan er jonkies klaar die onze huidige Duivels het vuur aan de schenen kunnen leggen? Wij namen de proef op de som.

Tielemans, Dendoncker en Januzaj wijzen de weg

Aan beloftevolle Belgen is er geen gebrek. Alleen komt het erop aan dat die jongens in de komende jaren de stap naar de top kunnen zetten. Youri Tielemans (AS Monaco), Leander Dendoncker (Anderlecht) en Adnan Januzaj (Real Sociedad) waren er op dit WK al bij, maar zijn nog geen titularis.

Aan die drie om daar in de nabije toekomst verandering in te brengen. Ze moeten de huidige spelers het vuur aan de schenen leggen en bewijzen dat ze meer zijn dan een bankzitter. Tielemans, Dendoncker en Januzaj kunnen dan zomaar de vaandeldragers van de volgende generatie Rode Duivels worden.

Zinho Vanheusden (18)

Verder zitten er natuurlijk nog enkele grote talenten in de wachtkamer. Zo wordt er veel verwacht van Zinho Vanheusden (18). Internazionale stelt de verdediger ook tijdens het volgende seizoen ter beschikking van Standard. Vanheusden loopt over van het talent en wordt gezien als een toekomstige leider in de defensie van de nationale ploeg. De komende jaren worden uiteraard wel cruciaal voor de jongeling.

Senna Miangue (21)

Hetzelfde geldt voor Senna Miangue (21). De fysiek sterke linkerflankverdediger – die ook in het hart van de defensie uit de voeten kan – zette een stap terug door voor Standard te kiezen, maar wil er op termijn twee vooruitzetten. Roberto Martinez schat Miangue hoog in, hij mocht zelfs al meetrainen met het A-elftal. Dat we op de linkerflank niet veel opties hebben, speelt in het voordeel van Miangue.

Mile Svilar (18)

Voorts is het ook uitkijken naar de ontwikkeling van Mile Svilar (18). Hij verliet Anderlecht voor Benfica en begon er goed, maar verdween ook al snel weer uit de ploeg. Kiest hij voor België of voor Servië? Dat moet nog blijken. Thibaut Courtois snel uit de nationale ploeg spelen zal niet simpel zijn, maar Simon Mignolet (30) is niet meer van de jongsten.

Siebe Schrijvers (21)

En dan is er nog de kapitein van de Belgische beloften: Siebe Schrijvers (21). Al járen staat de aanvaller te boek als één van de grootste talenten van zijn generatie, maar hij kende een moeilijk seizoen bij KRC Genk. Bij Club Brugge wil Schrijvers opnieuw boven water komen. Hij moet ook bewijzen dat de stap naar de Rode Duivels niet te hoog gegrepen is.

Xian Emmers (18)

De laatste speler waar we ontzettend veel van verwachten, is Xian Emmers (18). Hij speelt sedert enkele jaren bij Internazionale en kreeg tijdens deze voorbereiding al speelminuten bij het eerste elftal. De centrale middenvelder is de zoon van gewezen international Marc Emmers. Xian heeft alles om het te maken, maar het is afwachten hoe hij de overstap naar het profvoetbal verteert.

Poll: Van welk talent verwacht jij het meeste?

TAGS  I  Rode Duivels  I  RC Genk  I  Standard  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Internazionale  I  Monaco  I  Real Sociedad  I  Benfica

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024