Shock door het land: Koning Filip pakt uit met stevig statement over wereldbeker

Shock door het land: Koning Filip pakt uit met stevig statement over wereldbeker
Woensdag 16 november 2022 - 08:00   I   door Redactie

Nog zeven keer slapen… En dan beginnen de Rode Duivels aan hun wereldkampioenschap. Canada is het eerste land dat ten prooi moet vallen in Qatar.

Dinsdag publiceerde de nationale ploeg een hilarisch filmpje waar Koning Filip de Duivels aan het trainen was. Inmiddels heeft de koning de voetballers uitgezwaaid en zijn ze in het Midden-Oosten gearriveerd.

De kans is groot dat dat de laatste keer was dat de Koning de Duivels in levenden lijve gezien heeft, alvorens ze terugkeren naar het land. België zal in Qatar namelijk vertegenwoordigd worden door minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.

Ze zal de Qatari wijzen op de arbeidsomstandigheden en de nadruk leggen op rechten van vrouwen en holebi’s, zo meldt VRT. Koning Filip en premier De Croo zouden pas in de halve finales afreizen. Die beslissing is weliswaar uitgesteld en zal besproken worden eens/als de Duivels in de halve finales staan.

Buitenland

Niet alleen België probeert een boodschap aan Qatar en de rest van de wereld over te brengen. Ook bij onze noorderburen zal Koning Willem-Alexander niet tijdens de groepsfase naar Qatar reizen.

Engeland stuurt het sterkste signaal. Ze sturen Stuard Andrew naar het WK als vertegenwoordiger. “Hij is staatssecretaris voor sport en de man is homoseksueel”, deelde Lia van Bekhoven mee aan VRT.

Poll: Vind jij het jammer dat we Koning Filip voor de halve finales niet in Qatar te zien gaan krijgen?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024