Joos en Vanhaezebrouck verrassen over Duivel: “Hij kan niet meer uit de basis!”

Joos en Vanhaezebrouck verrassen over Duivel: “Hij kan niet meer uit de basis!”
Woensdag 16 november 2022 - 11:00   I   door Redactie

Binnen een week zullen de Rode Duivels hun eerste bal op het WK aan het rollen brengen. Ze nemen het op 23 november op tegen Canada.

In aanloop naar die wereldbeker lieten Filip Joos en Hein Vanhaezebrouck zich in Sportweekend uit over één onmisbare speler: Amadou Onana. “Voor mij is het duidelijk: Onana kan niet meer uit de basiself. Hij heeft power, présence, duelkracht en komt ook voor doel. Hij is fysiek heel sterk. Je hebt dat nodig”, opent Vanhaezebrouck.

“Als je alle grote namen aan de aftrap wilt, valt hij ernaast, maar daar zouden we toch ook stilaan van moeten afstappen”, vult de AA Gent-trainer nog aan. “Zowel Witsel en Tielemans zullen beter zijn met Onana naast zich dan naast elkaar. Het is een godsgeschenk voor de Rode Duivels dat hij zich zo ontbolsterd heeft”, aldus Filip Joos.

Analist Wim De Coninck zou Onana niet in de basis zetten: “Ik heb hem bij Lille nog zien invallen als tweede spits. Als het dan echt nodig is om te schuiven en de boel te forceren, is hij de man.” De Coninck is een grote fan van Onana, maar hij zou hem dus eerder als supersub uitspelen. In realiteit zal één van de drie naast de basis vallen, maar wie? Onana, WItsel of Tielemans?

Poll: Welke van deze drie spelers moet niet aan de aftrap verschijnen tegen Canada?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024