‘Ze gaan vloeken: Roberto Martinez laat zich uit over wat er na WK zal gebeuren’

‘Ze gaan vloeken: Roberto Martinez laat zich uit over wat er na WK zal gebeuren’
Woensdag 16 november 2022 - 13:00   I   door Redactie

Bondscoach Roberto Martinez en de Rode Duivels openen hun WK binnen een week tegen Canada. Al voor de wereldbeker was er heel wat te doen rond het contract van de bondscoach.

Zo meldt Het Laatste Nieuws dat de Belgische Voetbalbond al voor het WK het contract van Martinez wilde verlengen. Die onderhandelingen zijn wegens tijdsgebrek uitgesteld. Als Martinez het slecht doet in Qatar, dan vormt dat een probleem voor de bond.

De enige optie is dan immers om Martinez aan de kant te schuiven. Maar Het Laatste Nieuws meldt dat er eind december weinig goede coaches op de markt zijn. De meeste goede trainers liggen namelijk al ergens vast. Maar ook als de Duivels het goed doen zal de bond vloeken.

Dan zou het namelijk logisch zijn dat Martinez opslag krijgt. Hij verdient nu al 3 miljoen euro als bondscoach en technisch directeur, maar de laatste jaarrekeningen van de bond zien er niet al te best uit. Zelfs bij WK-goud en 40 miljoen euro prijzengeld is het nog de vraag of het loon van Martinez wel opgetrokken mág worden.

Toekomst

Martinez liet woensdag zelf weten dat hij nu vooral naar het WK kijkt: “Daarna zullen we wel zien. Ik ben in gesprek met de federatie.” Martinez is intussen zes jaar aan de slag als bondscoach: “Ik kwam eigenlijk voor twee jaar naar de Duivels. Ik had niet verwacht dat we zo samen zouden kunnen groeien.”

“Het belangrijkste is erachter komen wat het beste is voor de toekomst”, concludeert de bondscoach. Volgens Het Laatste Nieuws geniet Martinez interesse uit de Premier League. Als de Duivels het allerhoogste behalen…

“Dan gaan ze in het Belgian Football Centre eens goed vloeken dat ze niet voor het toernooi doorgeduwd hebben voor dat nieuwe contract”, concludeert de krant.

Poll: Waar zal het verhaal van de Duivels op het WK eindigen?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024