Philippe Clement laat zich onverwachts uit over bondscoachschap Rode Duivels

Philippe Clement laat zich onverwachts uit over bondscoachschap Rode Duivels
Donderdag 05 januari 2023 - 08:00   I   door Redactie

Philippe Clement heeft zijn eerste jaar bij AS Monaco achter de rug. Momenteel staat de ploeg uit het prinsdom vijfde in de Franse eerste klasse.

Het Laatste Nieuws besloot om de Belgische trainer een bezoekje te brengen na zijn eerste 365 dagen bij AS Monaco. Daar ging het onder meer over zijn toekomst.

Wanneer hem gevraagd wordt of hij zich in de komende tien jaar iets anders ziet doen dan clubcoach zijn, is zijn antwoord duidelijk: “Dat gaat moeilijk zijn, denk ik. Waarschijnlijk niet.”

Clement staat er dus niet meteen voor te springen om bondscoach te worden: “Ik haal bijzonder veel energie uit de mensen hier. En uit de staff. Ik voel me hier goed, maar kijk niet te ver vooruit.”

Dag tot dag

“Ik heb al ondervonden dat er op tien jaar tijd heel wat wendingen kunnen plaatsvinden”, laat de trainer de deur op een kier. “Ik leef van dag tot dag, van week tot week."

“Een dromer ben ik niet”, is Clement zijn conclusie. De kans lijkt dus bijzonder klein dat de ex-Club Brugge-coach de opvolger van Martinez zal worden.

Poll: Had jij Clement graag als nieuwe bondscoach gezien?

TAGS  I  Rode Duivels  I  AS Monaco  I  Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024