‘Hein Vanhaezebrouck komt met harde waarheid en deelt tik uit naar eigen spelers’

‘Hein Vanhaezebrouck komt met harde waarheid en deelt tik uit naar eigen spelers’
Zondag 28 april 2024 - 15:00   I   door Redactie

KAA Gent won gisteren met geluk van KVC Westerlo en gaat zo verder op het goede elan in de Europe Play-Offs. Achteraf was Hein Vanhaezebrouck niet te spreken over zijn spelers.

Wanneer dingen niet meezitten, kan het gebeuren dat je dit soort wedstrijden verliest. Zijn team kwam tekort op alle vlakken. "Westerlo was scherper en toonde veel meer kwaliteit. Ook in fysieke duels waren ze sterker. Hun aanvallers wonnen 70 procent van de duels tegen mijn verdedigers, wat normaal gesproken niet voorkomt. Ze waren in staat elke lange bal bij te houden. Bovendien slaagden hun verdedigers er, die vaak in een-op-een situaties stonden, in om 70 procent van de duels te winnen.”

Vooral de spitsen hadden beter moeten presteren, vooral toen er na de 3-2 veel ruimte ontstond. "Als je ziet wat wij met onze kansen deden: we hebben geprutst. Je kan het niet anders noemen", concludeerde Vanhaezebrouck. "Het leek alsof spektakel belangrijker was dan efficiëntie. Vier keer een man uitspelen is allemaal mooi voor het publiek, maar dat moet resulteren in een doelpunt. Nadat we de 3-2 maakten, hadden we de wedstrijd moeten controleren. Maar we hadden nooit echt controle. Het bleef onrustig. Dat stelt me teleur.”

Poll: Is de kritiek van Hein Vanhaezebrouck op zijn spelers terecht?

TAGS  I  Gent  I  Westerlo

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024