Grote aardverschuiving bij Club Brugge, icoon neemt definitief afscheid

Grote aardverschuiving bij Club Brugge, icoon neemt definitief afscheid
Dinsdag 30 april 2024 - 19:30   I   door Redactie

Vincent Mannaert, de voormalige CEO van Club Brugge, heeft zijn aandelenpakket van 13% in de club verkocht aan voorzitter Bart Verhaeghe.

Deze transactie versterkt Verhaeghe's positie als hoofdaandeelhouder aanzienlijk, aangezien hij nu ongeveer 65% van de club in handen heeft. De deal, uitgevoerd via de holding LakeSprings van Verhaeghe, benadrukt een belangrijk keerpunt in de bestuurlijke structuur van de club.

Mannaert en Verhaeghe, die samen Club Brugge naar de top van het Belgische voetbal hebben geleid, zien deze stap als noodzakelijk voor de toekomst van de club en voor Mannaert om nieuwe professionele uitdagingen aan te gaan.

De Amerikaanse investeringsgroep Orkila Capital bezit nog ongeveer 25% van de aandelen, terwijl de rest verdeeld is onder kleinere aandeelhouders. Deze verschuiving volgt op een eerdere beslissing van Verhaeghe om een verkoop aan Amerikaanse investeerders af te blazen, wat zijn commitment aan de club onderstreept.

"Het was een eer om 13 jaar Club Brugge te mogen leiden als CEO. Met de verkoop van de aandelen neem ik nu dus definitief afscheid. Ik koester de vele onvergetelijke herinneringen en wens mijn opvolgers en bij uitbreiding heel de Club álle succes toe", aldus Mannaert.

Poll: Ga jij Mannaert missen bij Club?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bart Verhaeghe  I  Vincent Mannaert

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024