Brugse politie komt met belangrijke boodschap voor Club Brugge-fans

Brugse politie komt met belangrijke boodschap voor Club Brugge-fans
Donderdag 02 mei 2024 - 18:00   I   door Redactie

Brugse autoriteiten en politie vragen om extra waakzaamheid voor de komst van Fiorentina-supporters.

Club Brugge's succes in Europa brengt niet alleen vreugde, maar ook zorgen voor de stad Brugge. Na de onrust met PAOK-supporters waarschuwt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) nu ook voor de komst van Fiorentina. "Ze zullen duidelijk aanwezig zijn."

Op woensdag 8 mei staat Club Brugge voor zijn laatste Europese thuiswedstrijd van het seizoen, tegen ACF Fiorentina. Na de onrust veroorzaakt door PAOK-fans, die aanzienlijke schade in het stadscentrum aanrichtten, zijn de stadsdiensten en lokale politie extra alert voor de komst van de Italianen. "Deze wedstrijd wordt beschouwd als een voetbalwedstrijd met een verhoogd risico.”

De politie verwacht opnieuw veel bezoekende fans in het stadscentrum. Daar wordt doorgaans gezongen (en gedronken) in de aanloop naar de wedstrijd, die om 18.45 uur begint. "Het is te verwachten dat ze duidelijk aanwezig zullen zijn in de straten. Fiorentina staat bekend om haar gepassioneerde supporters, die graag laten zien dat ze de stad waar ze op bezoek zijn, steunen”, aldus De fauw.

Poll: Moet de Brugse politie extra maatregelen nemen om de Brugse supporters te beschermen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dirk De fauw  I  Fiorentina

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024