‘Club Brugge-sterkhouder doet met deze statistiek gemiddeld beter dan Europese top’

‘Club Brugge-sterkhouder doet met deze statistiek gemiddeld beter dan Europese top’
Maandag 06 mei 2024 - 22:00   I   door Redactie

Club Brugge blijft dominant in de Champions' Play-Off en heeft nu de koppositie overgenomen van Anderlecht na een overwinning op de Bosuil. Met nog drie speeldagen te gaan, bevinden ze zich in polepositie voor de titel.

Michal Skoras liet zijn klasse zien op de flank. Ondanks zijn transfer van 6 miljoen euro van Lech Poznan afgelopen zomer, bleef hij lange tijd op het achterplan onder Ronny Deila. Hayen gaf hem echter volop de kans, en Skoras greep die met beide handen aan. Dit seizoen heeft hij al vier doelpunten en acht assists op zijn naam in alle competities.

Volgens het CIES Football Observatory, op basis van data van Wyscout, behoort Skoras zelfs tot de top van Europa als het gaat om assists. Per 90 minuten noteert hij 0.48 expected assists, wat zelfs beter is dan Cameron Puertas, de assistkoning van de Jupiler Pro League, die 'slechts' 0.42 haalt.

In de acht grootste Europese competities presteren slechts drie spelers beter dan Skoras: Franck Honorat (Mönchengladbach), Angel Di Maria (Benfica) en Kevin De Bruyne, die met 0.61 expected assists per 90 minuten de beste aangever van Europa is.

 

 

Poll: Is Michal Skoras één van de beste spelers uit onze competitie?

TAGS  I  Michal Skoras  I  Ronny Deila  I  Cameron Puertas  I  Pro League  I  Angel Di Maria  I  Kevin De Bruyne

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024