AA Gent krijgt hulp van arbitrage en gaat met spookpenalty voorbij Eupen

Zondag 17 oktober 2021 - 22:51   I   door Redactie

AA Gent staat opnieuw onder de mensen. Een oververdiende zege tegen Eupen werd zondagavond echter ontsierd door een penalty die er geen was en een (te?) snel genomen vrije trap.

AA Gent-Eupen 2-0

Eerst dit: als AA Gent en dan vooral Laurent Depoitre de vele kansen hadden afgemaakt dan hadden voor de thuisploeg evengoed dubbele cijfers op het scorebord gestaan. Maar dat gebeurde dus niet.

Integendeel, de Buffalo's konden pas scoren nadat Bezus in het strafschopgebied ging liggen. En dat mag u letterlijk nemen, want er was amper iets aan. Maar nog maar eens weigerde de VAR de beslissing van de ref (deze keer Laforge) aan te vechten.

Gerechtigheid leek geschied toen Himmelmann de elfmeter van De Sart stopte, maar Tissoudali was goed gevolgd om de rebound binnen te duwen. Zo kwam AA Gent vlak voor rust alsnog meer dan verdiend op voorsprong.

Eindelijk Depoitre

En ook bij de 2-0 had Eupen reden om te klagen. De bezoekers lieten zich door verrassen door een (te?) snel genomen vrije trap, waarna Tissoudali Depoitre bediende en die maakte zijn missers uit de eerste helft goed. Over en out en 3 terechte punten voor AA Gent.