'AA Gent mag het wanbeleid van de zomer nu gaan oplossen'

'AA Gent mag het wanbeleid van de zomer nu gaan oplossen'
Dinsdag 02 januari 2018 - 10:35   I  

Nu de transferperiode stilaan op volle toeren begint te draaien vond Sporza het tijd om de wintertransfers van verschillende Belgische topploegen onder de loep te nemen. Vandaag was AA Gent aan de beurt.

Sporza-journalist merkt op dat AA Gent vaak in de winter de slechte transfers van de zomer moet corrigeren. Gent gooit er vaak heel wat geld tegenaan, maar krijgt daar opvallend weinig voor terug. Zo vond het dieptepunt plaats na de titel.

"Dieptepunt van de vele wintertransfers was er na de landstitel in 2015 toen AA Gent diep in de buidel tastte voor in totaal zes spelers van wie niemand een lang Gents voetballeven beschoren werd: Gustav Wikheim, Peter Olayinka, Rob Schoofs, Simon Diedhiou, Lucas Deaux en last but not least Mbark Boussoufa bleken geen schot in de roos", aldus Wijnants.

Ook afgelopen zomer investeerde AA Gent fors, maar veel spelers kunnen tot nu toe niet echt overtuigen. Er wordt dan ook vaast teruggegrepen naar de spelers die al bij de Gantoise speelden. Ook deze keer zal AA Gent dus weer moeten corrigeren en zal het ook wat spelers moeten wegdoen (Marcq bijvoorbeeld). Ook het geringe aantal Belgen in de kern is een probleem in Gent.

Poll: Moet AA Gent slimmer beginnen aankopen?

TAGS  I  AA Gent

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024