'AA Gent wil broek niet scheuren aan Kubo en zet speciale constructie op'

'AA Gent wil broek niet scheuren aan Kubo en zet speciale constructie op'
Zaterdag 18 augustus 2018 - 11:30   I   door Redactie

AA Gent heeft dan toch een oplossing gevonden voor Yuya Kubo. De Japanner gaat volgens Het Nieuwsblad aan de slag in de Bundesliga.

Gent heeft een akkoord met FC Nürnberg over de transfer. Tijdens de winterstage in Olivia maakte Kubo veel indruk tijdens een oefenmatch tegen de Duitsers. Dat zijn ze daar niet vergeten.

Kubo had bij Gent nog een contract tot 2020. Hij kwam anderhalf jaar geleden over van Young Boys Bern, maar mocht vertrekken bij de Buffalo's.

Update 18/8 - 11:30

Het Nieuwsblad weet dat AA Gent Kubo eerst verhuurd heeft om daarna via een aankoopoptie definitief afscheid te nemen. Dat was de beste oplossing voor AA Gent, omdat het Kubo eigenlijk met een meerwaarde wilde verkopen, maar niemand stond te springen om de gevraagde 6 miljoen op te hoesten.

"Kubo kwam in januari 2017 voor 3,5 miljoen euro over van Young Boys Bern en AA Gent wilde hem enkel met een flinke meerwaarde verkopen. Volgens Duitse bronnen zou AA Gent gerekend hebben op meer dan 6 miljoen euro. Aangezien op dit moment geen enkele club bereid was zo veel te betalen, koos AA Gent ervoor te mikken op een definitieve transfer op het einde van dit seizoen." 

TAGS  I  AA Gent  I  Nürnberg

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024