Aan de kant geschoven Rits spreekt zich uit na Club-Anderlecht: "Niet tevreden"

Aan de kant geschoven Rits spreekt zich uit na Club-Anderlecht:
Maandag 03 mei 2021 - 15:00   I   door Redactie

Dat Mats Rits in de topper tegen Anderlecht op de bank bleef, was de Surprise van chef Clement. Al was dat naast voor de supporters de waarnemers vooral schrikken voor de speler zelf.

Van een mindfuck gesproken. Eerder brak Philippe Clement nog een lans voor Rits met het oog op het nakende EK, tegen Anderlecht zette hij hem doodleuk uit de basis in wat mogelijk de belangrijkste play-offwedstrijd van Club Brugge was. 

"De keuze voor Kossounou in plaats van Rits op het middenveld had te maken met de kwaliteiten van Anderlecht in de omschakeling", aldus Clement na de match. Maar dat maakte natuurlijk de zaak van Rits niet.

"Ik was wel wat verrast dat ik niet speelde, want ik wil elke match spelen", reageerde hij voorzichtig. "Of dat nu tegen Anderlecht is in de play-offs, of tegen Moeskroen of Kortrijk of wie dan ook... Ik wil liefst elke week op het veld staan."

Doel

Diplomatisch antwoord dus. Al was hij wel duidelijker als het over de match ging. "Als je in de laatste minuut nog gelijk maakt kan je er langs de ene kant wel mee leven, maar we wilden in deze eerste match van de play-offs tegen Anderlecht absoluut de drie punten thuis houden. Dat was het doel, dus we kunnen niet tevreden zijn."

Poll: Staat Rits op speeldag twee op Genk terug in de basis volgens jou?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024