Al meteen serieuze klap voor Diaby: "Hij mag het vergeten"

Al meteen serieuze klap voor Diaby:
Woensdag 20 januari 2021 - 09:00   I   door Redactie

Een straffe stunt van Anderlecht, de transfer van Abdoulay Diaby. Op het eerste zicht een serieuze versterking ook, maar dan komt de grote vraag: waar gaat hij spelen?

Voor Diaby is maar één ding belangrijk: scoren. En ook al zijn zijn statistieken niet zó uitzonderlijk, voor de Malinees zijn doelpunten de manier om zich belangrijk te maken en vooral ook te voelen.

Alleen loopt er bij Anderlecht ene Lucas Nmecha rond. Topschutter en onbetwistbare titularis. Die speelt Diaby onmogelijk uit de ploeg. "Als diepe spits mag Diaby het vergeten", stelt Het Nieuwsblad dan ook.

Spelsysteem

"Met Nmecha heeft paars-wit daar een uitstekende speler lopen", vervolgt de krant. "Hij weegt op een defensie. We zien Kompany niet aan zijn spelsysteem sleutelen, dus blijft er alleen die plaats zwervend achter Nmecha over."

Een serieuze klap, omdat Diaby graag zo dicht mogelijk bij doel staat en je als diepe spits natuurlijk meer kansen krijgt. De pocketaanvaller zal zich dus moeten aanpassen, maar zolang hij scoort zal hij daar weinig problemen rond maken.

Poll: Op welke positie moet Kompany Diaby zetten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024