'Alarmfase rood bij Club Brugge, kwade Clement staat volledig machteloos'

'Alarmfase rood bij Club Brugge, kwade Clement staat volledig machteloos'
Maandag 10 mei 2021 - 17:00   I   door Redactie

Het piept en kraakt bij Club Brugge. En dan hebben we het niet alleen over het Jan Breydelstadion. Ook de ploeg van Philippe Clement lijkt stilaan toe aan renovatiewerken. Dat bleek afgelopen vrijdag nog in Genk, waar Club met 3-0 de boot in ging.

"Alarmfase rood", schrijft Het Laatste Nieuws over de huidige toestand bij Club Brugge. "Hét probleem bij Club! Vanaken, Lang en De Ketelaere, dat is te veel van het goeie", voegt de krant er vervolgens nog aan toe.

"Alle drie hebben ze graag de bal aan de voet, alle drie opereren ze het liefst in de as van het veld. Daar waar ook nog Vormer (en Rits) lopen. Er is een compleet gebrek aan diepgang en lopende mensen - ook Dost speelt graag met de rug naar doel als targetman."

"In Genk was Sobol de eerste invaller. Dat zegt veel. Heel veel zelfs"

Het Laatste Nieuws ziet ook dat Clement, na de match in Genk erg kwaad op zijn spelers, weinig kan doen. Ingrijpen door iemand te slachtofferen is haast niet mogelijk, want op de bank heeft de coach van Club nauwelijks of geen alternatieven.

"Als Club in nesten zit, zijn het niet de invallers die blauw-zwart erdoor zullen sleuren. Vrijdagavond in Genk was Sobol de eerste invaller. Dat zegt veel. Heel veel zelfs", toont de krant zich hard. "Een ploeg die op drie fronten ambities uitspreekt, heeft op dit moment nauwelijks extra wapens achter de hand."

(Lees verder onder de afbeelding)

Gebrek aan alternatieven

"Daar waar De Ketelaere als invaller nog eens iets forceerde, kan Clement vandaag door een gebrek aan alternatieven quasi onmogelijk rond hem. Het gat tussen de eerste twaalf, dertien spelers en de rest van de kern is té groot", besluit Het Laatste Nieuws.

Poll: Vind jij dat Clement tegen Antwerp wissels in zijn basisploeg moet doorvoeren?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024