Anderlecht dankt zege aan fenomenale Tielemans

Zondag 19 februari 2017 - 19:50   I

In een moeizame wedstrijd tegen Oostende heeft Anderlecht aan het langste eind getrokken. Twee wereldgoals van Tielemans in de tweede helft beslisten de wedstrijd.

De wedstrijd begon desastreus voor Oostende. Jonckheere speelde de bal ongelukkig terug, Chipciu ging ermee aan de haal en schotelde Hanni de 0-1 voor. Bij Oostende maakte men gewag van buitenspel, maar het was wel degelijk een speler van Oostende die de bal beroerde. Lang kon Anderlecht niet genieten van die voorsprong. Doelpuntenmaker Hanni begin handspel in het strafschopgebied, Dimata faalde niet en alles was dus te herdoen voor Anderlecht.

Anderlecht had ook nog eens te kampen met blessuregevallen. Najar moest even naar de kant met een bloedende knie, maar kon voortspelen. Voor Kara was de wedstrijd bij de rust al afgelopen, hij bleef geblesseerd binnen en werd vervangen door Spajic. Tot overmaat van ramp kwam ook Hanni daar nog bij in de tweede helft. Hij had pijn aan de lies en kon niet meer verder.

Toch nog een geluk bij een ongeluk voor Anderlecht: zijn vervanger was Youri Tielemans. Die schreef meteen twee werelddoelpunten op zijn naam. Met twee vernietigende afstandsschoten zette hij Anderlecht op rozen. In 90e minuut maakte Teodorczyk het feest helemaal compleet met zijn achttiende doelpunt van het seizoen.

KV Oostende - Anderlecht 1-4

2' Hanni 0-1, 24' Dimata (pen.) 1-1, 67' Tielemans 1-2, 69' Tielemans 1-3, 90' Teodorczyk 1-4