'Anderlecht en AA Gent kunnen zo bakken geld verdienen aan het WK'

'Anderlecht en AA Gent kunnen zo bakken geld verdienen aan het WK'
Dinsdag 16 januari 2018 - 10:18   I  

De FIFA heeft de premies ontvangen voor de clubs die internationals moeten sturen naar het WK. In België zijn het vooral AA Gent en Anderlecht die langs de kassa zullen passeren.

De clubs die een contractspeler leveren aan een land dat op het WK actief is, krijgen 7.000 euro per dag per speler, te beginnen vanaf 1 juni. Het WK begint op 14 juni. Dat weet Het Nieuwsblad.

Vooral Anderlecht heeft wel wat internationals in de rangen lopen.Anderlecht kan met Obradovic en Spajic (Servië), Dendoncker en Sels (België), Kara (Senegal), Teodorczyk (Polen) en de spelers die verhuurd zijn zoals Thelin (Zweden) en Trezeguet (Egypte) liefst acht spelers op het WK actief hebben. Daarmee zou de teller oplopen tot meer dan anderhalf miljoen euro. Niet slecht voor spelers gewoon eventjes te moeten missen.

AA Gent heeft met Simon (Nigeria), Kalinic (Kroatië), Mitrovic (Servië), Kubo (Japan) , Bronn (Tunesië), Foket (België) en Avila (Panama) zeven potentiële WK-gangers. Met een beetje geluk komen ook zij in de buurt van het bedrag dat Anderlecht zal trekken.

Poll: Kijkt u uit naar het WK?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024