Anderlecht-fans zijn het kotsbeu en kondigen boycot aan

Anderlecht-fans zijn het kotsbeu en kondigen boycot aan
Donderdag 21 december 2017 - 21:15   I   door Redactie

Een deel van de fans van Anderlecht gaat de wedstrijd van vrijdag tegen Eupen boycotten. Het overkoepelend orgaan van Waalse supportersvereniging van Anderlecht (AFSA) heeft een open brief geschreven.

“Elk seizoen opnieuw hopen we goed en mooi voetbal te zien, maar elke wedstrijd druipen we teleurgesteld af. Het lukt Anderlecht niet meer om als ploeg op het veld te staan", schrijft AFSA. 

"De spelers hebben geen enkel respect voor het embleem op hun truitje en missen de goesting om voluit te gaan voor de club. We stellen ons dan ook veel vragen bij de keuzes en het transferbeleid van het bestuur."

We betreuren ook het gebrek aan communicatie van het bestuur naar de supporters toe omtrent enkele actuele dossiers, zoals het stadion en de verkoop van de club. We zijn ervan overtuigd dat de club zijn identiteit verliest. Spelers voetballen niet langer voor het truitje, maar wel voor het geld in hun zakken. Voor de supporters draait echter alles om de clubkleuren.”

“Om bovenstaande redenen kwam er een oproep tot boycot voor de wedstrijd van vrijdag tegen Eupen. AFSA is niet tegen deze boycot, maar zal zijn leden ook niet verplichten hieraan deel te nemen. AFSA sluit de mogelijkheid ook niet uit dat er nog acties zullen volgen in de toekomst, indien de resultaten op het veld er niet zijn en de spelers blijven weigeren om hun truitje nat te maken. Het wordt hoog tijd dat de mannen op het veld opnieuw met fierheid de kleuren van de club verdedigen.”

Poll: Snap jij de Anderlecht-fans?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024