Anderlecht heeft goud beet: 'De nieuwe Eto'o, zelfde ontdekker als Salah'

Anderlecht heeft goud beet: 'De nieuwe Eto'o, zelfde ontdekker als Salah'
Woensdag 21 maart 2018 - 09:09   I  

RSC Anderlecht heeft opnieuw een goudklompje beet. Als alles volgens plan verloopt, dan kan Hein Vanhaezebrouck straks niet anders dan de jonge aanvaller Mohammed Dauda voor de leeuwen te gooien bij het eerste elftal. Dauda speelt momenteel alles kapot bij de beloften en lijkt stilaan klaar voor het grote werk.

15 doelpunten in zijn 8 laatste wedstrijden en in totaal staat de teller zelfs al op 28 dit seizoen. Jawel, Mohammed Dauda speelt écht wel alles kapot bij de beloften van Anderlecht. De Ghanese aanvaller is 20, bezig aan een uitstekend seizoen en klopt steeds nadrukkelijker op de deur van het eerste elftal.

Vanhaezebrouck liet de jonge spits dit seizoen nog maar twee keer invallen. In tegenstelling tot enkele andere jonkies - Amuzu, Janelas en Lokonga - kreeg Dauda nog niet bepaald veel speelminuten. Daar is een reden voor: op tactisch vlak zou er blijkbaar nog wat werk aan de spits zijn, zo weet Het Nieuwsblad.

"Beloftencompetitie ontgroeid"

Toch mag een doorbraak op het hoogste niveau niet te lang meer op zich laten wachten. "Als je 29 doelpunten maakt in 25 duels, dan ben je de beloftencompetitie ontgroeid”, vindt Sacha Em­pacher van Spocs, het makelaarsbureau dat Dauda vertegenwoordigt. “Hij heeft nu matchen op het hoogste niveau nodig. Hopelijk kan dat bij Anderlecht. Anders kan een uitleenbeurt of een andere oplossing noodzakelijk zijn."

Anderlecht plukte Dauda in januari 2017 weg bij de Ghanese eersteklasser Asante Kotoko, waar de toen 18-jarige aanvaller topschutter was. "In Afrika hebben we een uitgebreid scoutingsapparaat”, zegt manager Empacher. “Zo ontdekten we in Egypte ook Mo Salah, die nu alles kapot speelt bij Liverpool. Dauda kan ook zo'n carrière maken. Hij trok trouwens onze aandacht dankzij Dimitri Martens (zoon van Anderlecht-scout Albert Martens, nvdr.) die hem in Ghana op het spoor kwam. Door zijn snelheid en neus voor goals deed hij ons denken aan Samuel Eto'o. Hij is dé snelste in de Anderlecht-kern. Indertijd waren ook Rapid Wien en Greuther Furth geïnteresseerd, maar Anderlecht was de beste keuze.”

Poll: Verdient Dauda een kans in het eerste elftal?

TAGS  I  Anderlecht  I   Dauda  I   Eto'o  I   Salah  I   Liverpool

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024