Anderlecht komt op gelijke hoogte met Club Brugge na zege in topper tegen Zulte Waregem

Zondag 12 februari 2017 - 16:06   I

Anderlecht heeft nipt de topper tegen Zulte Waregem gewonnen. Het werd 4-2. Anderlecht komt zo op gelijke hoogte met Club Brugge, dat vanavond nog speelt.

De wedstrijd kon haast niet slechter beginnen voor Anderlecht. Al na twee minuten kon de onvermijdelijke Leye scoren na laks verdedigen van Anderlecht. De reactie van Anderlecht liet echter niet lang op zich wachten. Hij scoorde op voortreffelijke wijze de 1-1 met een hard schot. Net voor rust ging Anderlecht zelfs nog over Zulte Waregem. Hanni vond Bruno met een heerlijke voorzet en die laatste kon makkelijk scoren.

Na de rust ging Anderlecht op dat elan verder. Teodorczyk speelde slim Tielemans vrij, die oog in oog met Bossut niet twijfelde en de trekker overhaalde. De buit was binnen, leek het, maar dat was zonder Leye gerekend. Na een duwfout van Kara werd de bal op de stip gelegd, Leye faalde niet en scoorde zijn 100e doelpunt in de Jupiler Pro League. Zo werd het nog bibberen voor Anderlecht. Zulte Waregem bleef erin geloven, maar ook Anderlecht kreeg nog kansen. Teodorczyk verzuimde echter tot tweemaal toe de score uit te diepen. Gelukkig voor hem kwam hem dit niet duur betaald te staan. Chipciu zorgde namelijk nog voor zekerheid in het slot. Hij scoorde de 4-2 na een onzekere tussenkomst van Bossut.

Anderlecht - Zulte Waregem 4-2

2' Leye 0-1, 22' Hanni 1-1, 42' Bruno 2-1, 46' Tielemans 3-1, 53' Leye (pen.) 3-2, 90+1' Chipciu 4-2