Anderlecht liet speler van Barcelona lopen: ‘Geboycot door makelaar’

Anderlecht liet speler van Barcelona lopen: ‘Geboycot door makelaar’
Woensdag 18 juli 2018 - 08:31   I  

RSC Anderlecht heeft een unieke kans laten liggen. Enkele jaren geleden kreeg het de kans om één van de meest beloftevolle Franse verdedigers van het moment binnen te halen, maar dat deed het uiteindelijk niet. Ondertussen speelt Clément Lenglet bij… FC Barcelona.

Barcelona legde eerder deze zomer 36 miljoen euro op tafel om de 23-jarige Lenglet weg te halen bij Sevilla. En zeggen dat de verdediger evengoed bij Anderlecht had kunnen spelen. Volgens Sport/Voetbalmagazine greep paars-wit naast de Fransman.

Lenglet kwam naar Brussel

“Tijdens zijn periode bij Nancy in de Ligue 2 stond Lenglet nadrukkelijk op de radar bij de Brusselaars. Mensen die toen dicht bij het dossier zaten, bevestigen dat hij in Brussel is geweest en het oefencomplex in Neerpede heeft bezocht. In de maanden voor dat bezoek werd Lenglet een aantal keer gescout en alle rapporten waren positief. In Frankrijk stond hij op dat moment al bekend als een van de betere verdedigers van het land”, schrijft het weekblad.

“Het dossier werd met de hoogste prioriteit doorgegeven aan Herman Van Holsbeeck. Vanaf dan lopen de versies uiteen. Een deel beweert dat Lenglet haalbaar was en dat het dossier niet goed beheerd werd. Of zelfs geboycot werd door een makelaar.”

Van Holsbeeck: "We hebben de forcing gevoerd"

Gewezen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck noemt het ‘een moeilijk geval’: “Ik heb Mogi Bayat ingeschakeld en die zei dat Lenglet een topper was. Maar hij voegde er meteen aan toe dat het wat zou kosten. Dat was geen probleem. We hebben bekeken of hij haalbaar was en dat bleek niet het geval.”

Volgens Van Holsbeeck wilde Lenglet naar Italië, Engeland of Spanje. Een move naar Anderlecht paste niet in zijn carrièreplanning. “We hebben de forcing gevoerd om hem te overtuigen, maar het is niet gelukt. Lenglet heeft woord gehouden want hij is niet veel later naar Sevilla gegaan. Zijn transfer naar Barcelona is het bewijs dat we het goed gezien hadden.”

Poll: Had jij Lenglet graag bij Anderlecht zien spelen?

TAGS  I  Barcelona  I  Sevilla  I  Anderlecht  I  Nancy

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024