Anderlecht met 7 (!) spelers uit eigen jeugd in elftal?

Anderlecht met 7 (!) spelers uit eigen jeugd in elftal?
Dinsdag 26 december 2017 - 06:45   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck dropte tieners Francis Amuzu en Albert Sambi Lokongo in de basis bij Anderlecht tegen Eupen. Edo Kayembe mocht vervolgens invallen.

"Dit is een opsteker voor de hele club, niet het minst voor de jeugdwerking", reageert directeur jeugdopleiding Kindermans in Het Laatste Nieuws. "Een verrassing is het evenwel niet - wat de buitenwereld ook mag denken. De lichting van 1999 is op Anderlecht altijd beschouwd als één van de meest talentrijke. Alleen hadden die jongens meer tijd nodig om zich door te zetten."

"Amuzu en Lokonga hebben een prima entourage. Voor mij is dat een belangrijke voorwaarde om te slagen. Ze zijn er nog niet. Nu wacht het moeilijkste: bevestigen. Hoe zullen ze omgaan met tegenslag of lof? Wel, ik denk dat ze dat goed zullen doen - ik geloof erin."

Volgens Kindermans is dit nog maar het begin. Ook Cools (20), Dauda (19) of Corryn (18) zullen volgens hem snel de definitieve overstap maken naar de profs. "En vergeet ook Hannes Delcroix (18) niet. (denkt na) Onze toekomst is verzekerd", zegt hij. Binnenkort zeven spelers uit de eigen jeugd plots in één elftal? Tel Dendoncker er dan ook nog bij...

Poll: Vind jij dit een goeie evolutie bij RSCA?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024