Anderlecht pakt uit met spectaculaire comeback tegen Club Brugge

Anderlecht pakt uit met spectaculaire comeback tegen Club Brugge
Zondag 11 april 2021 - 20:05   I   door Redactie

Niemand die het mogelijk achtte dat Anderlecht twaalf op twaalf zou halen en zo een ticket voor play-off 1 bemachtigen. Maar kijk, ook Club Brugge kon de paars-witte trein niet afstoppen.

4-1 tegen Zulte Waregem, 1-4 op Antwerp en nu 2-1 tegen Club Brugge. Dat is al 9 op 9. En komend weekend volgt er nog een match op het uitgebluste STVV. De ommekeer die paars-wit zondag in de vooravond bewerkstelligde zet de Brusselaars in een zetel voor play-off 1.

Nochtans zag het er zo slecht uit na 53 minuten. De ingevallen Lang pakte uit met een kunststukje en schoot de thuisploeg op achterstand. Dat had voor rust Vormer al gedaan, maar zijn goal werd door de VAR afgekeurd voor heel licht buitenspel.

Afgelopen dacht iedereen, maar dat was buiten de veerkracht van Anderlecht gerekend. Langzaam maar zeker werden de troepen van Vincent Kompany beter en dat werd op het scorebord uitgedrukt door wie anders dan Lukas Nmecha. Hij nette de 1-1 op aangeven van de ingevallen Amuzu.

Mignolet verrast

En nog had paars-wit niet genoeg. Uitgerekend Sambi Lokonga - die de voorbije weken veel kritiek te slikken kreeg, verraste Mignolet met een ver en botsend afstandschot. En dat kon Club Brugge niet meer omkeren.

Als KV Oostende vanavond niet wint op het veld van Beerschot (de match start om 20u45), dan is Anderlecht al zeker geplaatst voor play-off 1. In het andere geval is het wachten tot de laatste speeldag.

Poll: Had jij verwacht dat Anderlecht de situatie nog zou kunnen omkeren?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024