Anderlecht verrast mogelijk met komst van steenrijke investeerder

Anderlecht verrast mogelijk met komst van steenrijke investeerder
Donderdag 22 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Het lijkt steeds beter en beter te gaan met RSC Anderlecht. Na enkele moeilijke jaren lijkt paars-wit nu toch op zijn pootjes terecht te komen. Woensdag werd een kapitaalsverhoging goedgekeurd door de Raad van Bestuur, maar daar zal het niet bij blijven.

Marc Coucke pompt maar liefst 62 miljoen euro in RSCA. Er wordt 25 miljoen euro aan vers kapitaal in de club geïnvesteerd, terwijl 37 miljoen aan schulden zal worden omgezet. Op die manier bouwt RSCA zijn schuldenberg verder af.

Een stap in de goede richting, maar er is meer nodig om Anderlecht er opnieuw bovenop te krijgen. Achter de schermen maakt paars-wit daarom ook werk van de komst van een externe investeerder. Op die manier zou de club nog grote stappen vooruit kunnen zetten op financieel vlak.

Het is dus goed mogelijk dat Anderlecht straks een steenrijke investeerder aan de haak slaat. Die investeerder zou RSCA dan nog een extra financiële boost kunnen geven. “Als er kandidaten zijn die Anderlecht de hand willen reiken, staan we daar voor open”, aldus CEO Jos Donvil in Het Nieuwsblad.

Poll: Vind jij dat Anderlecht nog een externe investeerder moet binnenhalen?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024