Antwerp bereikt akkoord, Belangrijk nieuws over TV-rechten JPL

Antwerp bereikt akkoord, Belangrijk nieuws over TV-rechten JPL
Woensdag 18 maart 2020 - 14:45   I   door Redactie

Royal Antwerp FC heeft een akkoord bereikt met de Pro League en Eleven Sports. De oudste club van ons land stapt uiteindelijk toch mee in de collectieve verkoop van de mediarechten van de Belgische profcompetitie.

"Antwerp is mee aan boord. Alle 24 profclubs stemmen in met de collectieve verkoop van de televisierechten voor de komende vijf jaar aan Eleven Sports. Daarover is een (financieel) akkoord bereikt na een ultiem overleg tussen de bestuurstop van Antwerp en de Pro League", kondigt Het Laatste Nieuws aan.

Antwerp lag lange tijd dwars. Het wilde behandeld worden als een grote club en meer geld verdienen aan de nieuwe mediarechtendeal. En finaal is Antwerp ook in zijn opzet gelukt.

Tegemoetkoming voor álle teams van K11 die play-off 1 halen

"Het waren onderhandelingen tussen Antwerp en de Pro League met vallen en opstaan, en waarbij iedereen finaal water in de wijn moest doen – met name Standard lag lange tijd dwars, maar ook daar zegevierde het gezond verstand", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Zo kwam een financiële deal met Antwerp op tafel die alle partijen tevreden stemt: Antwerp, de Pro League, en Eleven Sports. Daarnaast komt voortaan een tegemoetkoming voor álle teams van de K11 die play-off 1 halen", besluit de krant.

Poll: Vind jij dit een goede zaak voor het Belgisch voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024