'Antwerp koopt jeugdopleiding van eersteklasser op'

'Antwerp koopt jeugdopleiding van eersteklasser op'
Woensdag 28 juni 2017 - 07:12   I   door Redactie

Volgens Het Laatste Nieuws is Patrick Decuyper bijzonder ambitieus. Hij kreeg de bevoegdheid om de jeugdopleiding van Antwerp op de rails te zetten en krijgt daar heel veel geld voor ter beschikking.

Decuyper was ook al de bezieler van de Essevee Soccer School. Een project dat hij in 2013 met opleider Thomas Caers op poten zette. Decuyper was toen nog CEO van Zulte Waregem. Op de Bosuil komt een indrukwekkend complex, met onder meer een indoorhal, een zwembad en vijftig studio's voor de academiespelers. Dat zou drie jeugdspelers per jaar in de eerste ploeg moeten opleveren.

De overname van de Essevee Soccer School zou in dat kader passen. Caers moet dan opnieuw de spilfiguur worden in die jeugdopleiding. Hoewel Zulte Waregem ontkent, is het niet ondenkbaar dat de club de school zal verkopen. De hoge financiële last daarvan is al langer een discussiepunt binnen het bestuur van Zulte Waregem. Daarnaast is het een publiek geheim dat coach Francky Dury sceptisch staat tegenover het project van Caers. Bij een eventuele overname zitten daar ook de spelers bij die nu daar nu de opleiding volgen.

TAGS  I  antwerp  I   zulte waregem  I   decuyper

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024