Bas Dost slaat groot alarm bij Club Brugge: "Dat was echt extréém"

Bas Dost slaat groot alarm bij Club Brugge:
Maandag 19 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge won zondagavond met 4-2 van Moeskroen, maar daarmee is ook het meeste gezegd. Want het imponerende, wervelende blauw-zwart is al een tijdje verdwenen.

En dat beseffen ze bij Club Brugge zelf ook maar al te goed. In de eerste plaats Bas Dost. Het was opvallend om te zien hoe de Nederlander vijf minuten voor tijd hard met de platte hand tot drie keer op de grasmat van Jan Breydel klopte. 

"Ik scoorde voor rust een perfect geldige goal. Dacht ik", verklaart hij in Het Laatste Nieuws. "In de vooractie was er sprake van buitenspel. "En in de tweede helft was ik lang onzichtbaar. Dan geraak je als spits gefrustreerd." Heerlijk eerlijk. 

"Maar ik wist dat er één moment zou komen dat ik er moest staan. Dat gebeurde. En ik kon afwerken zoals ik het in mijn hoofd had. Daar genoot ik van." Dan heeft de boomlange aanvaller het over zijn doelpunt in de slotfase, de 4-2 waarmee hij de match afmaakte.

"We moeten daar eerlijk in zijn"

Al maakte dat lang niet alles goed, want ook Dost ergert zich aan het matige spel van Club Brugge. "Ik denk niet dat we dicht bij ons beste niveau staan", slaat hij alarm. "We moeten daar heel eerlijk in zijn. Moeskroen verdiende misschien wel meer. Als je ons niveau van de voorbije weken analyseert, zijn we niet top."

Al heeft de spits daar ook een reden voor. "Wat die coronagolf heeft losgemaakt, is extréém. Ik denk dat de buitenwereld dat onderschat. Het was een extreem hectische periode. De ene na de andere ploegmaat viel weg. De trainers waren niet aanwezig."

Logisch

"Dat doet wat met een groep", legt hij uit. "Het is logisch dat je daarna minder goed speelt. Terwijl we ervoor echt fantastisch hebben gevoetbald. Nu moeten we proberen om dat niveau opnieuw te bereiken. Dat gaan we ook gewoon voor mekaar krijgen."

"En dan kan er geen enkele ploeg van ons winnen." De grote vraag is natuurlijk wanneer Club Brugge dat voor elkaar zal krijgen. En of dat al meteen bij de start van play-off 1 zal zijn. Anders zou het wel eens een héél vervelende nacompetitie kunnen worden.

Poll: Zal Club Brugge zich kunnen herpakken in play-off 1?

TAGS  I  Club Brugge  I  Moeskroen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024