"Bayat nodigde Anderlecht, Gent én Club samen bij hem thuis uit"

Donderdag 11 oktober 2018 - 11:14   I   door Redactie

De macht van Mogi Bayat was heel groot. Ook bij de Belgische topclubs. Dat bewijst Het Laatste Nieuws met een toch wel heel opvallende anekdote.

"Het is zomer in het Waals-Brabantse Lasne. De zon schijnt op de immense villa, de kolen gloeien op de barbecue. Drie van de belangrijkste clubleiders van ons land heffen het glas. Herman Van Holsbeeck, op dat moment nog manager van Anderlecht. Michel Louwagie, sterke man van AA Gent. En Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge. Hun gastheer: Mogi Bayat", schrijft de krant.

"Hippe sneakers aan de voeten, zonnebril in de aanslag. Geen enkele andere makelaar zou er zelfs maar aan dénken om die drie te verzamelen rond het vuur. Laat staan dat ze er überhaupt zin in zouden hebben. Maar voor Mogi maken ze graag een uitzondering. Het is maar een kleine geste voor de man die hen elke transferperiode opnieuw helpt hun rommel op te ruimen."

"Want dat doét Bayat, patroonheilige van de hopeloze gevallen. Ongetalenteerde of chronisch geblesseerde spelers die wél dure salarissen betaald krijgen: hij slijt ze bij andere clubs. Neem Lukasz Teodorczyk. Anderlecht raakt de spits aan de straatstenen niet kwijt, maar Mogi verpatst hem aan Udinese voor 3,5 miljoen. Ook de toppers weet hij voor opmerkelijk hoge bedragen aan buitenlandse clubs te verkopen. Vaak aan Nantes of Watford, net als Udinese twee clubs waar hij vriend aan huis is."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024