Belgische topploeg mag dromen van komst Michy Batshuayi

Belgische topploeg mag dromen van komst Michy Batshuayi
Zaterdag 12 juni 2021 - 12:00   I   door Redactie

Michy Batshuayi (27) moet opkrassen bij Chelsea. Vijf jaar nadat Batshuayi voor liefst 39 miljoen euro overkwam van Olympique Marseille, zet Chelsea de Rode Duivel bij het huisvuil. De vraag is nu waar Batshuayi's toekomst ligt.

The Sun maakte eerder deze week bekend dat Chelsea de 27-jarige Batshuayi naar de uitgang op Stamford Bridge gaat begeleiden. Voor 14 miljoen euro is de Belgische aanvaller op te pikken. The Blues zijn zelfs bereid om die prijs nog te laten zakken en Batshuayi persoonlijk af te leveren - zo graag willen ze van hem af.

Gedoemd om te mislukken

Het huwelijk tussen Chelsea en Batshuayi was vanaf het begin gedoemd om te mislukken. Onze landgenoot werd nooit als eerste keus gezien en werd doorheen de jaren liefst vier keer verhuurd. Zo was hij actief bij Borussia Dortmund, Valencia en trok hij ook twee keer naar Crystal Palace.

Uitleenbeurten met wisselend succes, want enkel bij Borussia Dortmund kende Batsman een waanzinnig half seizoen met zeven doelpunten in tien competitiewedstrijden. Bij Valencia kwijnde Batshuayi weg en ook bij Crystal Palace kon hij zich niet volledig doorzetten.

(Lees verder onder de afbeelding)

Fenomeen

Het maakt dat Batshuayi nu definitief moet vertrekken bij Chelsea. Er is nog geen sprake van concrete interesse - wie weet komt daar na het EK verandering in. In het shirt van de Rode Duivels blijft Batshuayi immers een fenomeen. 29 goals in 43 interlands, dat zegt iets.

Tijdens de voorbije transferperiodes snuffelden Belgische topclubs aan Batshuayi. De ex-speler van Standard maakte toen echter duidelijk dat hij niets voelde voor een terugkeer naar de Jupiler Pro League. Liggen de kaarten nu anders? Dat is afwachten.

Club Brugge

In ons land lijkt slechts één ploeg van Batshuayi te mogen dromen: Club Brugge. Blauw-zwart manifesteerde zich de voorbije jaren als dé nummer 1 in België en speelt zo goed als ieder jaar Champions League. Kan het sportieve project van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert de speelvogel die Batshuayi is overtuigen?

Op het eerste zicht lijkt Batshuayi een nieuw avontuur in het buitenland te verkiezen boven een terugkeer naar de Jupiler Pro League. Hij zou namelijk maar wat graag bewijzen dat Chelsea het bij het verkeerde eind heeft door hem door te sturen.

Poll: Bij welke Belgische topclub zou jij Batshuayi graag zien tekenen?

TAGS  I  Chelsea  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Standard  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024