Bondsvoorzitter spreekt klare taal over komst van Preud'homme

Bondsvoorzitter spreekt klare taal over komst van Preud'homme
Zaterdag 24 maart 2018 - 09:23   I   door Redactie

Michel Preud'homme leek de gedoodverfde opvolger van Roberto Martinez. Nu heeft het er plots alle schijn van dat hij bij Standard aan de slag gaat. Toch ligt men bij de voetbalbond helemaal niet wakker van die berichten. Dat zegt Gérard Linard, de voorzitter van de KBVB.

"Luister, hier op de voetbalbond praat niemand over Preud'homme", zegt Linard in La Capitale. "Het is ook niet relevant. Ten eerste: omdat ik de recente mening van Michel niet ken over de job van bondscoach en ten tweede: als hij in een vergevorderde onderhandeling met Standard zit, zal zijn hoofd vooral naar dat project staan."

"Over Preud'homme als opvolger van Martinez werd nooit gesproken. Geen minuut, zelfs geen seconde! Of Preud'homme dan zeker niet komt? Dat zeg ik niet. We zullen zien of de gelegenheid zich voor zal doen en of de interesse dan wederzijds is. We moeten dan zien of er nog gelijkwaardige of betere kandidaten zijn of Michel nog vrij is,..."

Relativeren

Intussen is de voorbereiding op het WK volop aan de gang. Tegen Mexico en Japan verliep het allemaal niet echt vlekkeloos. "Trek niet te snel conclusies", reageert Linard. "Voor het WK in Brazilië kwamen in 2013 ook Colombia en Japan ons verslaan. De meerderheid van onze kern speelt in Engeland en is op alle fronten actief. Die jongens geven hun leven niet voor een vriendschappelijke wedstrijd."

Poll: Vind jij dat Preud'homme een geschikte bondscoach is?

TAGS  I  Preud'homme  I   Rode Duivels  I   Standard  I   Linard

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024