‘Brecht Dejaegere kan verrassende terugkeer naar Jupiler Pro League maken’

‘Brecht Dejaegere kan verrassende terugkeer naar Jupiler Pro League maken’
Donderdag 04 maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

Brecht Dejaegere (29) komt tegenwoordig uit in de Franse Ligue 2. Daar is hij op uitleenbasis actief bij Toulouse. Of Dejaegere daar ook volgend seizoen nog zal spelen, is echter nog niet duidelijk.

Toulouse beschikt over een aankoopoptie, maar het is nog niet zeker of de Fransen die ook zullen lichten. Pas als Toulouse promoveert, zou het met zekerheid de optie lichten. Indien de club nog een jaar in tweede klasse moet spelen, is het goed mogelijk dat Dejaegere niet blijft.

Dat heeft ook te maken met de persoonlijke ambities van Dejaegere. Hij wil volgend seizoen graag weer op het hoogste niveau spelen. Lukt dat niet met Toulouse, dan zou een terugkeer naar België ook een mogelijkheid zijn.

Vanhaezebrouck

Nu Hein Vanhaezebrouck terug is bij AA Gent is het zelfs niet uitgesloten dat Dejaegere een verrassende terugkeer maakt naar de Ghelamco Arena. Aan het begin van dit seizoen was de middenvelder er nog overbodig, maar door de komst van Vanhaezebrouck liggen de kaarten duidelijk anders.

Vanhaezebrouck heeft Dejaegere altijd al naar waarde geschat. Hoewel de plaatsjes duur zijn op het Gentse middenveld, zou Vanhaezebrouck wel te vinden zijn voor een terugkeer van Dejaegere. Met zijn ervaring en polyvalentie kan de middenvelder Gent zeker en vast nog diensten bewijzen.

Andere JPL-ploeg?

In een recent verleden werd Dejaegere ook nog aan andere Belgische ploegen gelinkt. Zo informeerden KRC Genk, Anderlecht, Standard en KV Mechelen ook naar het jeugdproduct van Club Brugge. Zij houden de situatie van Dejaegere in het oog, maar van concrete interesse zou op dit moment geen sprake zijn.

Poll: Vind jij dat Dejaegere een nieuwe kans moet krijgen bij AA Gent?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  Standard  I  Toulouse  I  KRC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024