'Brighton gijzelt ex-Gouden Schoen José Izquierdo om Club Brugge te pesten'

'Brighton gijzelt ex-Gouden Schoen José Izquierdo om Club Brugge te pesten'
Zaterdag 27 februari 2021 - 16:30   I   door Redactie

José Izquierdo neemt straks afscheid van Brighton. Maar een afscheid in schoonheid zal het niet worden. Ondanks dat hij opnieuw fit is, zal de Colombiaan geen speelgelegenheid meer krijgen.

Toch niet in het eerste elftal. En dat heeft een heel bijzondere reden. Toen de gewezen Gouden Schoen in de zomer van 2017 van Club Brugge naar Brighton verkaste voor 18 miljoen euro, werd er in de overeenkomst ook een clausule opgenomen waardoor blauw-zwart nog een extra som zou krijgen als Izquierdo aan 50 matchen zou spelen.

Een zekerheid leek het op dat moment, maar door meer dan een jaar blessureleed zit 'Joske' nu nog maar aan 47 wedstrijden in loondienst van Brighton. Nog drie en de Engelse middenmotor moet dus nog eens dokken. Dat willen ze absoluut vermijden en daarom houden ze de flankaanvaller gedwongen aan de kant.

Jupiler Pro League

Terwijl hij eigenlijk al klaar is om langzaam aan in het eerste elftal gebracht te worden. Maar omdat Brighton die gemaakte afspraken met Club Brugge dus niet wil nakomen, is de 28-jarige Izquierdo nu het slachtoffer.

Jammer voor blauw-zwart, maar vooral jammer voor de Colombiaan, omdat hij zich anders in de kijker zou kunnen spelen bij geïnteresseerde ploegen. En die zijn er zeker - ook in de Jupiler Pro League, omdat Izquierdo met zijn aflopend contract komende zomer gratis op te pikken is.

Poll: Heeft het zin dergelijke clausules op te nemen bij een transfer?

TAGS  I  Brighton  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024