‘Cercle Brugge heeft al meteen gigantisch probleem voor volgend seizoen’

‘Cercle Brugge heeft al meteen gigantisch probleem voor volgend seizoen’
Vrijdag 16 maart 2018 - 21:25   I  

Cercle Brugge verzekerde zich vorig weekend van een plaatsje bij de elite van het Belgische voetbal. ‘De Vereniging’ speelt vanaf volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League, maar heeft nu al een gigantisch probleem.

Zo lopen er in de huidige spelerskern van Cercle Brugge nauwelijks in België opgeleide spelers rond. Dat bezorgde Frank Vercauteren dit seizoen al de nodige kopzorgen, maar in de Jupiler Pro League – waar de spelers toch nog een hoger niveau moeten halen – kan het nog meer problemen opleveren.

Het was dit seizoen een bont allegaartje, zeg maar een vreemdelingenlegioen. Veel goede voetballers, maar een patroon zat er niet in de kern. Volgend seizoen mag er gerust wat meer lijn in de spelersgroep zitten. Lees: vooral Belgen dan. Dit seizoen moest Cercle twee keer twee doelmannen, Miguel Van Damme en Brian Vandenbussche, op de bank zetten om aan genoeg voetbalbelgen te geraken. In 1A is dit best te vermijden en dus gaat Cercle best op zoek naar Belgische versterking mét meerwaarde”, klinkt het in Krant van West-Vlaanderen.

Thomas Buffel?

“Niet evident in een samenwerking met Monaco, dat vooral de internationale markt opzoekt. Oh ja, bij Monaco zitten er twee Belgen bij de beloften: middenvelders Bongiovanni en Antonucci. Maar een ervaren Belg, eentje die de competitie door en door kent, iemand als Thomas Buffel, kan een meerwaarde zijn om de jonge groep te begeleiden”, schuift de krant onmiddellijk een interessante speler naar voor.

Voorzitter Frans Schotte maakt zich ondanks het gebrek aan in België opgeleide spelers in de huidige kern nog geen zorgen. Het is alvast de intentie van Cercle om enkele voetbal-Belgen binnen te halen. “We stelden inderdaad vast dat er niet veel mag gebeuren, of dat we dan in de problemen komen met het aantal Belgen. In die zin zullen we op veilig moeten spelen. Voor de Belgen zijn we in 1A een stuk aantrekkelijker.”

Poll: Zal Cercle Brugge het volgend seizoen goed doen in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Cercle Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024