Cercle maakt torenhoge ambities na promotie al bekend

Cercle maakt torenhoge ambities na promotie al bekend
Woensdag 21 maart 2018 - 13:06   I   door Redactie

Cercle Brugge wordt niet zomaar een meeloper in 1A. Meerdereheidsaandeelhouder AS Monaco wil de selectie gevoelig versterken na de promotie van de club. Dat betekent dat Cercle niet meteen als een degradatiekandidaat hoeft gezien te worden volgend seizoen.

Frans Schotte, voorzitter van Cercle, windt er geen doekjes om in Sport/Voetbalmagazine. Monaco maakt veel geld vrij om de selectie sterker te maken. "Daar kregen we afgelopen weekend nog eens de bevestiging van, tijdens de drie dagen dat we er met de businessclub van Cercle op bezoek zijn geweest. De ambitie is om in 1A meteen een stabiele factor te zijn", aldus Schotte.

Het nadeel aan de promotie is dat het seizoen van Cercle al sinds 10 maart afgelopen is. Cercle laste een week vakantie in na de promotie, maar deze week wordt er opnieuw getraind. "Het enige wat er tot nu toe gepland is, is vrijdag een oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk, op hun vraag", zegt Schotte. "De bedoeling is nog een aantal matchen te spelen, maar dat is moeilijk, want op KV Mechelen na zitten andere ploegen nog in competitie en geven ze daar uiteraard voorrang aan." 

Financieel schadelijk

"Ik moet zeggen: vier en een halve maand geen competitievoetbal spelen, daar zie ik geen enkel voordeel van in", vervolgt Schotte. "Het is ook financieel schadelijk, want de inkomsten zijn quasi nul. Je moet wel geen wedstrijdpremies meer betalen, maar de basislonen lopen door. Je kunt evenmin stoppen met trainen, want als je drie maanden niet traint, begin je half juni met een enorme conditionele achterstand aan de voorbereiding op volgend seizoen. We zullen dat dus op een goeie manier proberen in te vullen."

Poll: Denk jij dat Cercle meteen vlot zal meedraaien in 1A?

TAGS  I  Cercle Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024