Club Brugge dankt flitsende Izquierdo in topper tegen Oostende

Club Brugge dankt flitsende Izquierdo in topper tegen Oostende
Zaterdag 03 december 2016 - 19:42   I  

Club Brugge heeft tegen Oostende een gouden zaak gedaan. Het won na doelpunten van Izquierdo en Vossen. Het wipt zo over Oostende naar de tweede plaats en komt op gelijke hoogte met Zulte Waregem, dat later vanavond nog speelt.

Bij Club Brugge was er geen spoor van Laurens De Bock, zelfs niet op de bank. Preud'homme koos voor Cools op de linksachter. Club startte het beste aan de wedstrijd en eiste de bal op, maar kansen bleven schaars. Vormer had de eerste echte kans maar besloot naast. Cools had daarna dé kans, maar schoot van zeer dichtbij nog over. Zo waren er in de eerste helft geen doelpunten, ondanks dat zowel Club als Oostende zes keer hadden gescoord tijdens de vorige wedstrijd.

In de tweede helft was het dan toch raak. Wie anders dan José Izquierdo brak de ban voor Club Brugge. Vanaf links sneed hij naar binnen en werkte hij knap af. Club bleef daarna controleren, sterkhouders van Oostende zoals Berrier en Musona kwamen amper in het stuk voor. Vanderhaeghe besloot in te grijpen en bracht Pedersen, Cyriac en El Ghanassy. Dat loonde. Oostende begon gevaarlijker te worden, Club moest zich beperken tot verdedigen. Het leken nog lastige minuten te worden voor Club, maar het kreeg nog een penalty bij een uitbraak na een fout van El Ghanassy. Vossen zette die feilloos om en stelde de zege veilig.

Club Brugge - Oostende 2-0

58' Izquierdo 1-0, 90+4' Vossen (pen.) 2-0

TAGS  I  Club Brugge  I   Oostende

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024