Club Brugge en Anderlecht openen jacht en strijden om EK-uitblinker

Club Brugge en Anderlecht openen jacht en strijden om EK-uitblinker
Dinsdag 15 juni 2021 - 11:30   I   door Redactie

Een goed EK spelen opent deuren, dat weet iedereen. Zelfs aan één goede match op een groot toernooi kan je genoeg hebben om de aandacht te trekken. Club Brugge en RSC Anderlecht hopen alvast op de komst van een EK-uitblinker.

In makelaarskringen valt te horen dat Club Brugge en Anderlecht op Jere Uronen azen. De 26-jarige linksachter van KRC Genk maakte tijdens Denemarken-Finland een goede beurt. Na het voorval met Christian Eriksen waren de Denen er misschien niet meer met hun hoofd bij, maar het neemt niet weg dat Uronen simpelweg goed was.

Uronen zorgde voor de assist bij het enige doelpunt van de partij en trok zo (opnieuw) de aandacht van Club en RSCA. In een recent verleden snuffelde Club Brugge al eens aan Uronen. Trainer Philippe Clement kent hem uiteraard goed. Uronen is in de zomer van 2022 einde contract bij KRC Genk en mag bij een goed bod vertrekken.

(Lees verder onder de afbeelding)

Concurrent voor Sobol?

Met Simen Juklerod haalde Genk bij Antwerp al een vervanger. Uronen droomt van het buitenland, maar het is niet uitgesloten dat hij in België blijft voetballen. Club Brugge en Anderlecht zijn allebei op zoek naar een extra linksback en zijn gecharmeerd door de verdediger van Genk.

De 26-jarige Uronen groeide sinds zijn overstap naar KRC Genk uit tot een complete vleugelback. Zijn profiel spreekt aan, dat is duidelijk. Bij Club Brugge zou Uronen de concurrentie moeten aangaan met Eduard Sobol en/of Federico Ricca. Al zou één van hen nog vertrekken.

2 miljoen

Bij Anderlecht zien ze in Uronen dan weer iemand die Bogdan Mykhaylichenko het vuur aan de schenen kan leggen. Dat Uronen voor een zachte prijs beschikbaar is, maakt de Fin nog wat interessanter. Een bod in de buurt van 2 miljoen euro zou voldoende moeten zijn om hem los te weken bij Genk.

Poll: Bij welke ploeg moet Uronen volgens jou tekenen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Finland  I  Denemarken

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024