Club Brugge heeft eerste voorstander afschaffing Play-Offs al beet

Club Brugge heeft eerste voorstander afschaffing Play-Offs al beet
Dinsdag 26 december 2017 - 13:45   I  

Club Brugge staat momenteel autoritair aan de leiding. Binnenkort komen de Play-Offs er aan en ziet Club die voorsprong wel gehalveerd. In Brugge zijn ze al een tijdje overtuigd van de oneerlijkheid van het systeem.

Daarom zouden ze die Play-Offs ook graag afschaffen. Binnenkort zit de Pro League alvast samen met alle eersteklassers om de komende seizoenen te bespreken.

Ook Francky Dury mengt zich nu al in de discussie. Voor Sporza schreef Dury zijn ideeën neer voor de toekomst van het Belgische voetbal. Ook hij ziet de Play-Offs liever afgeschaft en hij heeft daar een zeer goede reden voor.

"Zulte Waregem speelde al 5 van de 8 keer Play-off I. Dat is super, maar als we er niet bij zijn, dan zijn we veroordeeld tot Play-Off II en dat is dramatisch. De ploeg die in de reguliere competitie 7e of 8e eindigt, is veel te zwaar benadeeld. Ploegen als Zulte Waregem, KV Oostende, Charleroi, KV Mechelen (dat nog nooit deelnam aan Play-off I), ... leveren nochtans zeer zware inspanningen", aldus Dury.

Hij vindt dan ook dat de competitie pas een hoger niveau zal bereiken als de 'kleinere' ploegen ook sterker worden. Dit huidige systeem maakt op papier enkele de top 6 beter. Dat is dus geen goed systeem.

 

Poll: Moeten we de Play-Offs afschaffen?

TAGS  I  Dury  I   Club Brugge  I   Zulte Waregem

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024