Club Brugge maakt zwakke start in de tweede helft ruimschoots goed

Zondag 19 november 2017 - 19:42   I

Club Brugge heeft in eigen huis geen steken laten vallen tegen Waasland-Beveren. De leider begon zwak aan de wedstrijd, maar toonde een ander gelaat in de twee.

Waasland-Beveren kwam met Clement op bezoek bij zijn ex-ploeg en zag een zeer zwak Club in de eerste helft. Club Brugge ontsnapte zelfs aan een strafschop na een duidelijke overtreding van Nakamba op Morioka in de zestien.

Het moment voor Club om wakker te worden en dat gebeurde ook. Limbombe zette de bal voor en Vormer kon de bal heerlijk op de slof nemen. Vormer bracht Club zo op voorsprong, een doelpunt dat de leider overigens hard nodig had.

Kort na de tweede helft werd onmiddellijk duidelijk dat Club anders uit de kleedkamer was gekomen. Diaby knalde eerste nog op de deklat, maar iets later was het raak. Na een heerlijke aanval kon Cools de bal binnenleggen. Club op rozen.

Onder andere Diaby en Vossen vergaten daarna om Club ook nog in de zevende hemel te trappen, maar scoren lukte niet voor het spitsenduo. Dan deed uitblinker Vanaken dat maar. Na een goede voorzet van invaller Wesley zette uitgerekend hij de kroon op het werk.

Club wint zo overtuigend met 3-0 van Waasland-Beveren en daar is in principe weinig op aan te merken. Al zal over die ene fase in de eerste helft wel nog nagekaart worden.

Poll: Is de overwinning verdiend?