Club Brugge profiteert van de andere Belgische topclubs (zonder zelf iets te doen)

Club Brugge profiteert van de andere Belgische topclubs (zonder zelf iets te doen)
Donderdag 23 februari 2017 - 10:45   I   door Redactie

We scheren hoge toppen in Europa. De Belgische clubs zijn zelfs aan een recordseizoen bezig. Er werden al 47,5 coëfficiëntpunten verzameld door de Belgische vertegenwoordigers.

Dat is nog amper 3,5 punten minder dan het recordseizoen 1981-1982 toen 51 punten werden verzameld. Met nog drie Belgische deelnemers in de race kan het record sneuvelen, mogelijk vanavond al.

De coëfficiëntenpunten bepalen hoeveel teams een land mag afvaardigen in Europa. België begon aan het seizoen als negende op die UEFA-lijst, maar intussen is het virtueel al over Oekraïne naar de achtste plaats gestegen. Dat zet ons steviger in de top twaalf, waarin elk land recht heeft op één rechtstreeks ticket voor de Champions League. Vanaf de top zes worden dat twee rechtstreekse deelnemers.

De punten werden dit seizoen verzameld door AA Gent, Anderlecht, RC Genk en in mindere mate Standard. Club Brugge leverde geen enkele bijdrage, want het haalde in de groepsfase van de Champions League nul punten. Bovendien profiteert Club nog extra, want terwijl de andere clubs nog actief zijn op het Europese toneel hoeft blauw-zwart zich enkel te concentreren op de competitie.

TAGS  I  anderlecht  I   gent  I   club brugge

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024