Club Brugge zorgt voor opschudding: “Dit is competitievervalsing”

Club Brugge zorgt voor opschudding: “Dit is competitievervalsing”
Dinsdag 04 augustus 2020 - 08:30   I   door Redactie

Club Brugge zorgt voor opschudding binnen het Belgische voetballandschap. Niet iedereen is immers te spreken over het feit dat de beloften van de landskampioen komend seizoen in 1B gaan spelen.

Club Brugge is de enige 1A-ploeg die straks zijn beloften - of U23, zoals u wil - mag afvaardigen in 1B. "Dat het uiteindelijk uitverkoren werd, heeft vooral te maken met objectieve criteria die maanden geleden al werden vastgelegd. Er werd rekening gehouden met de eindstand van de beloftecompetitie, die blauw-zwart na de stopzetting won", verduidelijkt Het Laatste Nieuws.

"Daarnaast telde vooral de algemene quotering die de jeugdopleidingen van de Belgische clubs jaarlijks krijgen. In het globale plaatje was Club - nipt - sterker dan Genk", voegt de krant er nog aan toe.

(Lees verder onder de afbeelding)


Youngster Thomas Van Den Keybus in actie bij Club Brugge. Speelt hij komend seizoen met blauw-zwart in 1B?

1B-teams stellen zich vragen

Ondanks het feit dat alles correct is verlopen, zitten de meeste 1B-clubs niet echt te wachten op de komst van een beloftenploeg. "De Westerlo's en Unions van deze wereld hebben vragen bij de competitiviteit van zulke jongerenploegen. Men against boys."

"Bovendien hebben de U23 niets te winnen - behalve ervaring dan. Een belofte-elftal zal nooit kunnen promoveren naar 1A. De vrees bestaat dat dit op bepaalde momenten voor een lichte vorm van competitievervalsing kan zorgen", besluit HLN.

Talenten klaarstomen

In principe spelen de beloften van Club Brugge slechts één seizoen in 1B. Wat er daarna zal gebeuren, is voorlopig onduidelijk. "We zullen snel moeten handelen. Als alles goed verloopt, willen we met de clubs uit 1B, en de amateurklassen, rond de tafel zitten om te kijken of we het belofteproject kunnen doortrekken", zegt Pro League-voorzitter Peter Croonen.

"Op die manier zouden we van 1B een betere competitie kunnen maken. En onze talenten kunnen klaarstomen voor het grote werk", besluit Croonen.

Poll: Vind jij het een goed idee om beloften in 1B te laten spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024