Club dient Anderlecht en Standard van antwoord: "Het is nodig"

Club dient Anderlecht en Standard van antwoord:
Maandag 19 maart 2018 - 15:31   I   door Redactie

In de hervorming van het jeugdvoetbal heeft Club Brugge gelijk gekregen. Dat betekent dat de U17 en de U19 binnenkort zullen worden samengesmolten. Voor de Belgische clubs heeft dit echter wel grote gevolgen. Zij zullen immers veel spelers zien vertrekken.

Overgangsmaatregel

Onder meer Anderlecht en Standard zijn fel gekant tegen deze maatregel. Pascal De Maesschalck, Hoofd Jeugd bij Club Brugge, neemt het echter op voor deze beslissing. Volgens hem was die zelfs noodzakelijk.

"Het is een harde maar eenmalige overgangsmaatregel. Dat beseffen we, maar we zijn profclubs die jongeren moeten klaarstomen voor het hoogste niveau", vertelt De Maesschalck aan Het Nieuwsblad.

"Als je ziet hoe beperkt de instroom is aan Belgisch talent in onze eerste klasse: dat zijn geen topcijfers", vervolgt De Maesschalck. "Daarom moeten we onze jeugd beter wapenen, minder jongens in de waan laten dat ze het nog kunnen halen, sneller inschatten wie het potentieel heeft en zo sterkere kernen samenstellen."

Anderlecht

Bij Anderlecht zijn ze niet akkoord. "Elke profclub moet zelf kunnen bepalen wat voor een jeugdspeler de beste weg is naar de top", vertelt Jean Kindermans, hoofd jeugdopleidingen bij Anderlecht

"Ja, er belanden bij de U19 spelers die het nooit zullen halen, maar ook anderen. Zo kloppen Albert Sambi ­Lokonga en Alexis Saele­maeckers nu op de deur van onze A-ploeg terwijl zij bij die jeugdcategorieën soms zelfs op de bank zaten omdat ze niet rijp genoeg waren."

Poll: Wie heeft volgens jou gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024