Club knokt zich naar de zege, KV Mechelen in zware problemen

Dinsdag 26 december 2017 - 16:17   I   door Redactie

Club Brugge heeft het jaar 2017 afgesloten met een zege, maar had wel de handen vol met Moeskroen. Het werd uiteindelijk 4-2, na een vooral spectaculaire tweede helft. KV Mechelen zit in de problemen na een nederlaag op Lokeren.

Club Brugge - Moeskroen 4-2

Aan de rust stond Club verrassend achter. Blauw-zwart speelde onherkenbaar en Moeskroen deed het prima. Van Durmen werd aangespeeld door Awoniyi en maakte er 0-1 van. Een donderpreek van Ivan Leko tijdens de rust had duidelijk zijn effect op de Bruggelingen in de tweede helft. Vanaken en Limbombe misten aanvankelijk nog, maar Limbombe trof een minuut later toch raak. Eerst leek hij de bal te verliezen. Hij kwam uiteindelijk toch weer in balbezit en knalde hard binnen.

Brandon Mechele kopte nadien op de lat en amper drie minuten later ging de bal op de stip. De Medina kreeg bovendien rood na de overtreding op Diaby. Ruud Vormer zette de penalty vervolgens feilloos om. Met z'n tienen klom Moeskroen toch weer erg verrassend langszij. Bruno Godeau kopte een vrijschop van Govea achterwaarts binnen. Moeskroen kon maar twee minuten genieten van die gelijkmaker, want Diaby stelde meteen orde op zaken: 3-2. Vlak voor affluiten zorgde de spits ook nog voor de 4-2.

Lokeren - KV Mechelen 2-0

Het degradatieduel werd gewonnen door Lokeren. De eerste helft had weinig om het lijf, waarbij de afwachtende houding van Lokeren opviel. Een kwartier voor affluiten was het toch de thuisploeg dat scoorde. De Ridder bediende Bob Straetman in de rug van de verdediging en die maakte er 1-0 van. In blessuretijd nam Soder alle twijfels weg;

Eupen - Waasland-Beveren 1-0

Claude Makelele heeft zijn eerste zege bij Eupen beet. Beide teams kregen een aantal kansen, Morioka trof met een vrije trap de paal. Eupen eindigde de wedstrijd met tien na een tweede gele kaart voor Nils Schouterden. Toch won Eupen nog met z'n tienen dankzij een goal van Florian Raspentino in minuut 88.

Poll: Is Club nog van de titel te houden?

TAGS  I  Club Brugge  I   KV Mechelen  I   Lokeren  I   Moeskroen  I   Eupen  I   Waasland-Beveren