Coronacrisis vernielt Jupiler Pro League: "Geen plaats meer voor deze clubs"

Coronacrisis vernielt Jupiler Pro League:
Woensdag 08 april 2020 - 11:30   I   door Redactie

De coronacrisis treft ook de voetbalwereld in het hart. De Jupiler Pro League werd al stopgezet en de financiële gevolgen zullen straks niet te overzien zijn. Volgens Peter Vandenbempt kan de coronacrisis de Jupiler Pro League vernielen.

"De huidige crisis maakt nog eens duidelijk dat er in ons voetbal geen plaats is voor 24 profclubs en dat een aantal van hen artificieel in leven wordt gehouden. Of gewoon geen bestaansreden hebben op het hoogste, professionele niveau. En dat veel van die buitenlandse "investeerders" die eventuele solidariteit van de betere clubs niet verdienen, wat een zeer valabel argument is", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"De coronacrisis is misschien een goed moment voor een noodzakelijke natuurlijke selectie", vervolgt de commentator. "Ook dat is een discussie waard binnen de schoot van de Pro League. Overigens: de verdeling van de Europese inkomsten stond sowieso al op de lijst met vraagstukken die de werkgroep van de Pro League moet behandelen."

Poll: Denk jij dat ons land naar een kleiner aantal profclubs moet evolueren?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024