Crisis compleet bij Ajax: trainer en assistenten op non-actief gezet

Crisis compleet bij Ajax: trainer en assistenten op non-actief gezet
Donderdag 21 december 2017 - 16:04   I  

Ajax heeft donderdagnamiddag bekendgemaakt dat het hoofdtrainer Marcel Keizer en zijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief heeft gezet. De Nederlandse topclub zal met het drietal onderhandelen over de stopzetting van hun contract.

Ajax kende een rampzalige start van het seizoen, knokte toch terug, maar de bekeruitschakeling van woensdagavond bleek voor het bestuur toch de druppel die de emmer deed overlopen.

"Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar op de officiële webstek van Ajax. "Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt."

"Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal', gaat Van der Sar verder. "Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven."

Nog geen opvolger

"Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de raad van commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club", besluit de gewezen doelman. Over een potentiële nieuwe coach is nog geen duidelijkheid.

Poll: Kan Ajax nog kampioen worden?

TAGS  I  Keizer  I   Ajax

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024