De Bruyne heeft belangrijke boodschap voor Martinez: "Onmogelijk"

De Bruyne heeft belangrijke boodschap voor Martinez:
Donderdag 22 maart 2018 - 06:50   I  

Vorig jaar in november ontplofte de bom. Na het 3-3-gelijkspel tussen de Rode Duivels en Mexico trok Kevin De Bruyne zijn mond open en stelde hij zich openlijk vragen bij de tactiek van Roberto Martinez. De uitspraken van de Manchester City-speler deden heel wat stof opwaaien, maar spijt heeft De Bruyne niet.

"Nee, ik wist wat de gevolgen ­gingen zijn. Onmiddellijk na dat ­interview belde ik mijn makelaar ­Patrick De Koster. Ik zei hem: Hou je klaar, ik heb gezegd wat ik te zeggen had", zegt De Bruyne in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Ik heb geen spijt van wat ik gezegd heb. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en ik accepteer de gevolgen. Niemand in de groep heeft mijn woorden trouwens weerlegd. De andere spelers waren alleen maar verrast door de manier waarop ik mijn ongerustheid heb geuit."

De Bruyne legt ook uit waarom hij het deed. "Ik heb het gedaan om de ploeg te ­helpen. Ik wil echt dat iedereen op zijn best is voor het WK. Door mijn status kan ik het me permitteren te spreken. Ik heb meer te zeggen dan de jongere spelers. En ik blijf volhouden dat om het WK te winnen ­alles perfect moet zijn. Ik wil iedereen wakker schudden dat we niet ­dezelfde fouten maken als op het EK in Frankrijk.”

"Zoals bij Manchester City? Dat is bijna onmogelijk"

Bij Manchester City loopt alles op wieltjes en lijkt de tactiek van Pep Guardiola onverslaanbaar. Toch moet het bij de Rode Duivels niet helemaal op dezelfde manier. “Dat is bijna onmogelijk", meent De Bruyne. "Ten eerste: de trainer heeft zijn eigen ideeen. Ten tweede: de spelers moeten in staat zijn het systeem ook uit te voeren. Elke Rode Duivel speelt in zijn club in een ander systeem. En ten derde: bij City hebben we tijd om ons spelsysteem in te slijpen. Bij de Duivels hebben we één of twee weken om te trainen. Dat is te weinig.”

Ondanks de weinige tijd die de bondscoach met zijn groep heeft, gelooft De Bruyne in het feit dat Martinez een oplossing kan vinden. “We moeten ons eigen systeem ­creëren. De richtlijnen moeten duidelijk zijn, zodat alle neuzen in dezelfde richting staan. Zodat ik niet naar voren loop en een ander naar achteren (zoals tegen Mexico gebeurde, nvdr.). Het is aan de coach om ­orde op zaken te stellen. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat kan.”

Poll: Kan België wereldkampioen worden?

TAGS  I  De Bruyne  I   Martinez  I   Rode Duivels  I   Manchester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024