Degryse maakt één Genk-speler volledig af: "Zoiets kán gewoon niet"

Degryse maakt één Genk-speler volledig af:
Woensdag 18 september 2019 - 07:30   I   door Redactie

KRC Genk ging dinsdagavond kopje onder in Salzburg. De ploeg van Felice Mazzu verloor met 6-2 en dat was niet eens een overdreven score. Analist Marc Degryse zag enkele spelers serieus door het ijs zakken.

"Het is haast niet te geloven, maar vóór de wedstrijd verkondigden technisch directeur De Condé, de trainer en de spelers eensgezind dat Genk meer grinta moest tonen en dat ze meer smeerlapjes moesten zijn. En wat zie je? Bij de rust sta je 5-1 achter zonder dat je als ploeg één overtreding hebt gemaakt. Dat snap ik echt niet", begint Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Je incasseert na twee minuten al een goal waarbij de centrale verdedigers Lucumi en Dewaest nergens in de buurt te vinden zijn. Het lag helemaal open, zoiets kán gewoon niet", haalt de analist uit naar het centrale duo van Genk.

"Dewaest laat zich aftroeven als een miniem"

"Genk had wel 60% balbezit en voetbalde een halfuur aardig mee, maar dan laat Dewaest zich bij de 2-0 aftroeven als een miniem. Dewaest was voor mij de exponent van het gebrek aan scherpte bij RC Genk. Hij speelt met een air van 'ik ga het wel oplossen', maar hij laat zich veel te simpel wegzetten."

"De Limburgers werden in alle facetten afgetroefd: fysiek, mentaal, tactisch en technisch. In vergelijking met de kampioenenploeg is dit Genk voorlopig toch serieus verzwakt", merkt Degryse nog op. "De invalbeurt van Bongonda na de rust was een lichtpuntje, maar bij de zesde tegengoal werd er weer niet echt verdedigd."

Poll: Vind jij dat Mazzu Dewaest op de bank moet zetten?

TAGS  I  Salzburg  I  KRC Genk  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024